Érdemes a hűtőszekrényben vagy kamrában tárolni házi vagy konyhakész pesztót, ugyanis nagyin jó alapanyag gyors ételek készítéshez rohanós vagy lusta napokon. Ez pesztós tészta grillsajttal 15 percen belül az asztalon lehet, ráadásul kiadós és finom. Adhatunk hozzá egyéb grillezett zöldségeket is (például cukkini, padlizsán, hagyma stb). Ez az étel tésztasalátaként is fogyasztható, így idelás piknikre, kirándulásokra, nyári bulikra stb.
Hozzávalók
- 100 g halloumi vagy hasonló grillsajt
- 100 g száraz durum tészta (glutén-mentes is jó)
- 1 evőkanál zöldpesto
- 1 marék rukkola levél
- ½ grillezett piros paprika (házi vagy üveges)
- Pár csipet szárított chili pehely (elhagyható)
- Kifacsart a citromlé
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük.
- Közben a grillezett paprikát vékony csíkokra szeleteljük.
- A grillsajtot leszűrjük és felkockázzuk.
- Egy serpenyőben kevés olívaolajat felhevítünk, és a grillsajt kockákat minden oldalon aranybarnára sütjük. Egy papírtörölközővel kibélelt tányérra kiszedjük őket.
- A tésztát a pesztóval összekeverjük, hozzáadjuk a paprikát és a rukkola leveleket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilipehelyet, majd alaposan, de óvatosan összekeverjük.
- A tésztára szórjuk a grillsajt kockákat, kissé elkeverjük.
- Kevés citromlével lelocsoljuk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu