A párolt káposzta a karácsonyi sültek elhagyhatatlan körete. Ünnepekre fel lehet dobni egzotikus fűszerekkel, gyümölcsökkel vagy alkohollal. Ez a fűszeres párolt vörös káposzta konyakos cseresznyével kiegészítve remekül passzol pulyka, kacsa, liba vagy vadhús mellé, így ideális köret lehet egy karácsonyi menüben. Napokkal előre elkészíthető, és a cseresznyét is érdemes egy éjszakán át beáztatni a likőrbe vagy alkalmazzunk konyhakész konyakos cseresznye befőttet.
Hozzávalók
- 1 kis fej vörös káposzta
- 1 fej lilahagyma
- 1 tk köménymag
- 2 evőkanál puha muscovado cukor
- 1 db fahéjrúd
- 1 db csillagánizs
- 1 db babérlevél
- 1 csipet só
- ½ bögre Sherry ecet
- ½ csésze rostos cseresznyelé
- 1 kis üveg cseresznye befőtt vag½ normál
- 3 evőkanál cseresznyelikőr
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük, a káposztát legyaluljuk vagy felszeleteljük.
- A cseresznyét egy tálba lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a cseresznye likőrt. Pihentetjük minimum 2 órán át, lehetőleg egy éjszakán keresztül.
- Minden hozzávalót egy vastag aljzatú lábasba teszünk, beleértve a befőttlevet is, majd felforraljuk.
- Körülbelül 30 percig főzzük alacsony hőfokon, amíg a káposzta megpuhul. Tovább is lehet, ha nagyon puhán kedveljük a párolt káposztát.
- Belekeverjük a konyakos cseresznyét és további 10 percig pároljuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsoltos receptek
- Karácsonyi menü
- Vöröskáposzta receptek
- Párolt káposzta receptek
- Cseresznyés receptek
- Konyakos cseresznye
Zest.hu