A paradicsomleves az egyik legnépszerűbb leves, éppen ezért rengeteg változata létezik. A következő paradicsom és paprika leves egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel, perfekt gyors ebédként, vacsoraként gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Ráadásul nagyon egészséges is.
Hozzávalók
- 1ek olívaolaj
- 2ek víz
- 2 kaliforniai vagy spanyol piros paprika
- 1 fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 aprított paradicsom konzerv (400ml)
- 1 L zöldségleves
- Só, bors
- Bazsalikom levél
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát aprítsuk fel, a paprikákat vágjuk fel apró kockákra, majd az olajjal és vízzel együtt főzzük fel kb 5-10 percig (akkor jó, amikor a paprika megpuhul)
- Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, sózzuk, borsozzuk, és 15 percig rotyogtassuk.
- Tálalás előtt díszítsük bazsalikom levéllel.
Tippek
- Tálaljuk előételként, vagy főételként egy-két zsemlével, vagy crostini szeletekkel.
- Könnyen krémlevessé varázsolhatjuk, ha eldolgozzuk egy kéziturmixszal. Ez a változat alkalmas babaételnek is.
- Mivel nagyon egészséges, így ajánljuk diétázóknak, fogyókúrázóknak és az egészséges életmód követőinek. Méregtelenítés alatt is fogyasztható!
- Egyéb egészséges levesek>>
Zest.hu