
Ez a paradicsom és avokádó saláta nagyon egyszerűen elkészíthető. Tökéletes nyári kerti partikra, grillezésre vagy tekercs és szendvics töltelékként. Vagy tálaljuk előételként egy vendégváró menüben!
Hozzávalók
- Kb 6 érett paradicsom (fürtös)
- ½ fej lilahagyma
- 1 avokádó
- 1 marék vegyes salátalevél
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- Pici citromlé
Az öntethez:
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 fokhagyma, préselve
- Só & bors, ízlés szerint
Elkészítés
- A paradicsomot falaprítjuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük.
- Félbevágjuk az avokádót, eltávolítjuk a héját és a magját, majd felaprítjuk a húsát, amit egyből meglocsolunk egy kis citromlével.
- A salátaleveleket egy tálra szórjuk. A tetején elrendezzük a paradicsom-, hagyma- és avokádódarabokat.
- Az öntetet összekeverjük, majd a salátára öntjük.
- Összekeverjük és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
