A következő padlizsános spagetti maximum 15 perc alatt elkészíthető, így ideális rohanós vagy lustálkodó napokra. Továbbá megfelelő tésztával készítve egészséges és diétás is lehet..
Hozzávalók
- 35 dkg spagetti
- 2 kisebb padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis maréknyi mentalevél
- 5 paradicsom vagy kb 10 db koktél paradicsom
- 5 dkg rukkola
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján enyhén sós vízben megfőzzük.
- A padlizsánokat fél centi vastagra felszeleteljük.
- Grill serpenyőt kicsit kiolajozunk, felforrósítunk, ebben a padlizsán szeleteket mindkét oldalon átgrillezzük. Kicsit pihentetjük, majd csíkokra vágjuk.
- A paradicsomokat gerezdekre vagy félve vágjuk. A mentát felaprítjuk.
- Egy tálalóba öntjük az olajat, belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsom darabokat, padlizsán szeleteket és az aprított mentát.
- A tésztát lecsepegtetjük, majd elkeverjük a zöldségekkel.
- Sózzuk, borsozzuk, és közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a rukkolát.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Kiegészíthetjük reszelt citromhéjjal és kevés citromlével is. Továbbá szárított chilit is keverhetünk az öntetbe.
- A tészta lehet más is, nem csupán spagetti, és persze lehet glutén-mentes is. Legegészségesebb a barnarizs tészta (amely glutén-mentes is), ezt azonban elég 6 percig főzni, így feltétlenül koordináljuk a padlizsán grillezésével!
- A padlizsánt kerti grillsütőn is grillezhetjük, vagy sütőben is kisüthetjük.
- A padlizsános spagetti ideális hétköznapi vacsora, vagy laza hétvégi ebéd lehet.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu