Különleges alkalmakra (évfordulók, Valentin-nap, Anyák napja stb.) vagy egy vendégváró vacsora előételéként kiváló fogás lehet a következő óriás garnéla pezsgős- kapros mártással. A mártást előre el lehet készíteni, így a főzés max 10 percet vesz igénybe. Főételként tálaljuk salátával, előételként blinivel.
Hozzávalók
- 4 óriás nyers garnélarák, egészben, pucolatlanul
- 1 fokhagyma, vékonyan felszeletelve
- 1 salotta, apróra vágva
- 2 evőkanál puha vaj vagy tejmentes margarin
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 marék kapor, apróra vágva
- 1 csésze pezsgő
- Só, bors
Elkészítés
- Egy kis serpenyőben a vajat megolvasztjuk, majd a fokhagymát és a salotta hagymát alacsony láng felett 2-3 percig keveregjük. Hozzáadjuk az aprított kaprot és félretesszük.
- Egy nagy serpenyőt kiolajozunk és felmelegítünk. Pár percig sütjük a garnélákat mindkét oldalon. Amint a héjuk rózsaszínűvé válik, hozzáadjuk a kapros mártást és a pezsgőt, majd feljebb állítjuk a tűzhelyt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Hagyjuk fél percig sisteregni, majd lefedjük, kikapcsoljuk a tűzhelyt és párolni hagyjuk a garnélákat a gőzben egy-két percig.
- Melegen tálaljuk, a mártással leöntve.
- Kézzel fogyasztjuk, óvatosan megpucolva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu