Ez a tuti egyszerű narancsos vöröskáposzta saláta valójában egy párolt káposzta verzió, de kevesebb ideig főzzük, így a káposzta harapósabb marad. Ideális köret az adventi szezonban, ami remekül passzol sült kacsa, liba, pulyka mellé egy ünnepi menüben, vagy felvágottak, sajtok mellé karácsonyi- szilveszteri bulikon.
Hozzávalók
- 1 kis fej vagy fél közepes vörös káposzta
- 1 bio narancs
- 1 alma
- 1 marék dió
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 50 g Stilton kéksajt (opcionális), apróra tördelve
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- A diót olaj nélkül egy serpenyőben kissé megpirítjuk és félretesszük.
- A narancs héját lereszeljük, majd a húsát gerezdekre bontjuk. Az almát kimagozzuk és felszeleteljük.
- A káposzta torzsát eltávolítjuk, majd a káposztát vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat.
- Hozzáadjuk a káposztát, majd az ecetet. Összekeverjük és fedő alatt körülbelül 10 percig pároljuk, amíg a káposzta kissé megpuhul.
- Hozzáadjuk a narancshéjat és a gerezdeket, az almaszeleteket, majd diót rátördeljük.
- Még 5 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zöldpetrezselymet.
- Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a sajtdarabokkal.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu