A következő mustáros zöldbab recept egy tuti egyszerű köret, amely különösen sertéshús vagy vadak mellé passzol. 5 perc alatt elkészíthető..
Hozzávalók
- 40 dkg ceruzabab
- 1 duci fokhagyma
- 2 ek citromlé (friss)
- 2 tk dijoni mustár
- 2 tk magos mustár
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés
- A ceruzabab végeit levágjuk, megmossuk, majd forró vízben 1 percig blansírozzuk.
- Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- Közben a frissen kicsavart citrom levét elkeverjük a mustárral és az olajjal, belepréseljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
- A ceruzababokat egy tálalóba töltjük, az öntettel alaposan elkeverjük.
- Langyosan tálaljuk.
Tippek
- Remek köretként sült hússzeletek vagy egészben sült húsok mellé.
- Elkészíthetjük előre is pl egy ünnepi vagy vendégváró alkalomra.
- Vigyázzunk arra, hogy a ceruzabab ne legyen túl puha – ropogósan az igazi (al dente).
- A ceruzabab lehetőleg legyen zsenge és friss!
- Hideg vízzel azért kell leöblíteni blansírozás után, hogy szép zöld maradjon a színe!
- Balnsírozás helyett a zöldbabot párolhatjuk is – pl ha krumplit főzünk, egy bambuszkosárban tegyük a gőz fölé (lefedve) néhány percre!
- Ha marad az öntetből, az kiváló saláta öntet lehet (tároljuk hűtőszekrényben néhány napig!)
- A mustáros zöldbab gyorsan és egyszerűen elkészíthető, kezdőknek is ajánljuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu