A csirkecomb népszerű grillezésre, mert egyszerű, és fantasztikus fűszerekkel lehet megbolondítani. Ez a mustáros-kapros grillezett csirkecomb is nagyon könnyen összedobható étel – ideális nyári bulikra vagy családi étkezésekre. Burgonyasalátával és grillezett zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók
- 8 csirkecomb (alsó vagy felső)
- 3 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szárított kapor
- 2 tk Worcestershire szósz
- ½ teáskanál fokhagyma por
- ½ citrom leve
- Pár csipet só
- Frissen őrölt fekete bors
- Friss apróra vágott kapor a díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a mustárt, olajat, szárított kaprot, Worcestershire-t, fokhagymaport, citromlevet, sót és borsot.
- A csirkedarabokat fagyasztózsákba tesszük, és leöntjük a páccal. A zacskót elkötjük, majd összerázzuk és alaposan bemasszírozzuk a csirkecombokat a zacskón keresztül. Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára.
- Előmelegítjük a grillsütőt.
- Közepes hőfokon vagy parázs felett grillezzük a csirkecombokat, miközben rendszeresen forgatjuk.
- Amikor enyhén megpirultak, a grillsütő felső polcára tesszük őket és bőrrel felfelé sütjük még néhány percig, amíg a csirkehús teljesen átsült.
- A csirkecombokat friss kaporral megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu