A mustáros fácáncomb egy nagyon könnyen és egyszerűen elkészíthető étel. Ráadásul tuti finom, és kiváló vendégváró vagy ünnepi fogás lehet (amivel nem kell a konyhában kínlódni órákon át). Konyhakész fácáncomb filét hentesnél vagy hypermarketekben lehet kapni..
Hozzávalók
- 8 db fácáncomb filé
- 5 dkg puha vaj
- 4 ek Dijoni mustár
- 2 ek citromlé (frissen préselt)
- 1 ek puha barnacukor
- 1 tk paprika
- 2 ek szezámmag
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat, mustárt, cukrot, citromlevet és paprikát elkeverjük.
- A combokat egy tepsibe helyezzük, a vajas masszát rákenjük. 15 percig sütjük, a combokat megfordítjuk, a szafttal lelocsoljuk.
- Rászórjuk a szezámmagot és 15 percig tovább sütjük.
Tippek
- Tálaljuk krumplipürével és szezonális körettel – remekül passzol mellé pl. a gesztenyés kelbimbó, mustáros lencse, szalonnás zöldborsó stb. Egyszerű köretek>>
- Vigyázzunk a combokra – bár konyhakészek és filézettek, szálkák, csontok, lövedékek előfordulhatnak a húsban.
- A dijoni mustárt csakis erős mustárral helyettesítsük – a magyar mustár nem alkalmas erre.
- A mustáros fácáncomb remek vendégváró étel, különöses a vadászati szezonban.
Zest.hu