Ez a misos hátszín steak egy Japánban népszerű receptre alapszik. A Japánok nagyon vékonyan felszeletelve tálalják – amivel marinált, gyufaszál nagyságra szeletelt zöldségeket (répa, retek) tekernek be. Így ideális falat italozás mellé vagy bulikon. Én inkább saláta kiegészítőként- feltétként szoktam tálalni. Továbbá a páchoz juharszirupot használtam, a hagyományos receptek cukorral készülnek. Nagyon fontos a hús minősége!
Hozzávalók
- 1 nagy, érlelt hátszín steak
- 1 teáskanál miso paszta
- 2 teáskanál Kikkoman szójaszósz
- 1 teáskanál Mirin
- 1 teáskanál juharszirup (vagy ½ teáskanál nádcukor)
- 1 teáskanál szezámmag
- Őrölt bors
Elkészítés
- A hozzávalókat elkeverjük, majd ezzel bedörzsöljük a hátszínt. 30-60 percig pácoljuk, ha az időnk engedi ( de ha a hús szuper minőségű, pl skót- elég 15 perc is).
- Egy serpenyőt olajjal kikenünk, majd magas hőfokon felhevítjük. Amikor forró, a hátszínt a serpenyőbe tesszük, és 30 másodpercig sütjük, majd megfordítjuk és ezen az oldalon is 30 másodpercig sütjük.
- Lejjebb állítjuk a hőfokot és percenként megfordítva, 3-5 percig sütjük mindkét oldalon. (A sütés ideje attól függ, hogy mennyire vastag a steak és mennyire átsülve kedveljük a hátszínt).
- Egy tányéron legalább 5 percig pihentetjük (lefedve), majd vékonyan felszeleteljük.
Kapcsolatos receptek
- Steak receptek
- Japán receptek
Zest.hu