Ez a miso mázas sült édesburgonya nagyon jól passzol sült húsokhoz, például marhahúshoz vagy csirkehúshoz. Ha a glutén problémát okoz, győződjünk meg arról, hogy rizs alapú misot használunk, nem árpásat, és a szójaszószra is vigyázzunk! Ezt az köretet juharsziruppal és anélkül is elkészítettem már többször– mindkét változat nagyon finom.
Hozzávalók
- 2 nagy bio édesburgonya
- 1 tk miso paszta
- 2 tk szezámolaj
- 1 tk rizsecet
- 1 tk juharszirup (elhagyható)
- 1 teáskanál gyömbérpaszta (vagy ½ teáskanál frissen reszelt gyömbér)
- 1 evőkanál szójaszósz
- Díszítéshez: korianderlevél, szezámmag (elhagyható)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
- Az édesburgonyát hosszú, vastag gerezdekre szeleteljük, majd egy tepsiben elrendezzük őket.
- A többi hozzávalót pasztává kikeverjük, és ezzel bekenjük az édesburgonyát.
- 35-40 perc alatt aranybarnára és puhára sütjük.
- Apróra vágott korianderlevéllel és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu