A bébi sárgarépa édes és zsenge, amely fantasztikus köretek alapja lehet. Ez a mézes sült bébi sárgarépa 30 percen belül elkészíthető. Érdemes a főétellel párhuzamosan sütni, a sütő alsó polcán. Különösen jól passzol baromfi- és báránysültek mellé.
Hozzávalók
- 250 g bébi sárgarépa
- 2 tk olívaolaj
- 1 kocka vaj (vagy margarin),
- 1 evőkanál méz
- 1,5 evőkanál almaecet
Elkészítés
- A bébi sárgarépát egy tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd a vajat/margarint rámorzsoljuk, és sózzuk, borsozzuk.
- A sütőben kb 20 percig sütjük 180°C-on, amíg kissé megpuhul.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, megkenjük a sárgarépát mézzel és almaecettel, majd további 10 sütjük percig, amíg ragacsos és aranybarna lesz.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatgos receptek
Zest.hu