Ez a meleg lencse, paradicsom és spenót saláta egy egészséges főétel, vagy köretként is tálalható kolbász, steak, grillezett csirkecomb stb. mellé. Használható konzerv vagy előfőzött lencse is recepthez. Megbolondíthatjuk egy kis chilipehellyel vagy apróra vágott chilivel (amit a hagymával együtt dínszteljünk!).
Hozzávalók
- 100 g zöld lencse (vagy 1 konzerv, lecsepegtetve)
- 1 fokhagyma
- 1 szál zellerszár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej lilahagyma
- 100 g bébispenót
- 100 g koktélparadicsom
- 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomlevél
- 1 evőkanál apróra vágott friss lapos zöldpetrezselyem
- 1 evőkanál apróra vágott friss mentalevél
- 1 evőkanál citromlé
- Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- A lencsét, a fokhagymával és a zellerszárral egy lábas vízben kb 25 percig puhára főzzük. Lecsepegtetjük, a zellert kidobjuk.
- Közben a hagymát felszeleteljük, a koktélparadicsomokat pedig félbevágjuk.
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a hagymát, és körülbelül 5 percig puhára sütjük.
- Hozzáadjuk a spenótot és még 2 percig főzzük.
- Amikor a spenót megfonnyadt, hozzáadjuk a paradicsomot, a lecsepegtetett lencsét, a fűszernövényeket és jól összekeverjük. Pár percig főzzük, amíg átmelegszik minden, majd belekeverjük a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu