Ez a meleg lencse és cukkini saláta tálalható vegán ételként (pl rizzsel vagy lapos kenyérrel) vagy köretként grillezett/sült húsok, halak mellé. Nagyon egyszerű elkészíteni, és felmelegíthető, így a zöldségeket előfőzhetjük, majd csak a lencsét kell hozzáadni, és újra melegíteni.
Hozzávalók
- 1 közepes cukkini
- 1 fej hagyma
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 tk szárított olasz fűszernövények
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 konzerv barna lencse, lecsepegtetve
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A cukkinit 1 cm karikákra, a paprikát vékony szeletekre, a hagymát vékony gerezdekre vágjuk.
- Ezeket egy tepsibe tesszük, majd köréjük szórjuk a paradicsomokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a zöldfűszereket, az olajat és az ecetet, majd 25-30 percig sütjük, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
- A mustárt összekeverjük a fokhagymával, zöldpetrezselyemmel és a citromlével.
- Amikor a zöldségek elkészültek, belekeverjük a lencsét, és pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy átmelegedjen.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu