
Ez a meleg krumplisaláta futóbabbal recept maradék főtt burgonyával készül. Tálalhatjuk vegán főételként vagy köretként sült/grillezett húsok és halak mellé.
Hozzávalók
- ½ kg újburgonya, megfőzve és kihűlve
- Olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g futóbab
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál zöldséglevespor
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem vagy menta levél
Elkészítés
- Vékonyan felszeleteljük a fokhagymát és az újhagymát.
- A főtt burgonyát falatnyi darabokra vágjuk.
- Egy babszeletelővel hosszú csíkokra vágjuk a futóbabokat, majd ezeket félbevágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és ebben megpároljuk a fokhagymát és az újhagymát kb egy percig.
- Hozzáadjuk a babot és a citromlevet. Néhány másodpercig sisteregni hagyjuk, majd hozzáadjuk a krumpli darabokat, a levesport és egy kis pohár vizet.
- Felforraljuk, lefedjük, és körülbelül 5 percig pároljuk, amíg a bab megpuhul, a burgonya pedig átmelegszik.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd reszelt citromhéjjal és néhány friss menta- vagy zöldpetrezselyemlevéllel megszórjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
