
Ez a medvehagymás újburgonya egy tuti egyszerű tavaszi köret, amely kiválóan passzol a legtöbb sült/grillezett hús és hal mellé. Vegán vagy vegetáriánus főétellé varázsolhatjuk lencse, bab vagy feta/kecske sajt hozzáadásával.
Hozzávalók
- ½ kg újburgonya
- 2 evőkanál puha vaj, margarin vagy olívaolaj
- 1 kis csokor medvehagyma
- 1 kis csokor újhagyma
- ½ citrom reszelt héja ás leve
- Só, bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A krumplikat zöldségkefével átdörzsöljük és eltávolítjuk a szennyeződéseket.
- A nagyobb burgonya szemeket félbe vagy negyedekre vágjuk – falatnyi nagyságúak legyenek.
- Egy lábas hideg vízben felforraljuk őket, majd kb 10-15 percig puhára főzzük.
- Közben felaprítjuk az újhagymát és a medvehagyma leveleket.
- Egy kis serpenyőben felhevítjük a vajat/margarint/olajat, és az újhagymát 2 percig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a medvehagyma leveleket, és egy percig kevergetjük.
- A burgonyát lecsepegtetjük, és egy tálba szórjuk. Ráöntjük az újhagymás és medvehagymás vajat/olajat.
- Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citrom héját és levét.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint módosítjuk a fűszerezést és a citromot.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
