Ez a medvehagymás quinoa és bab puffancs alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú, gluténmentes és vegán (ha lentojást használunk), finom és laktató is. Tálaljuk salátával vagy hamburger pogácsaként zsemlében kedvenc feltételeinkkel!
Hozzávalók
- 1 csésze főtt quinoa
- 1 konzerv fehér bab, például cannellini, lecsepegtetve
- 1 tojás vagy lentojás
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 marék medvehagyma, finoman felaprítva
- 3 evőkanál csicseriborsó liszt
- Só, bors
- Csicseriborsó liszt
Elkészítés
- Körülbelül fél bögre száraz quinoát megfőzünk a csomagon található utasítást követve, majd hagyjuk kihűlni.
- Amikor kihűlt, kimérünk fél csészényit (a maradékot más receptekhez használjuk fel).
- Közben a babot leszűrjük, és villával pépesítjük. Hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a quinoát és a medvehagymát, majd adunk hozzá annyi csicseriborsó lisztet, hogy a massza jól összeálljon.
- A keverékből 6-8 pogácsát készítünk. Ha időnk engedi, a pogácsákat betesszük a hűtőbe körülbelül 30 percre.
- Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk. Ha a pogácsákat egyből sütjük, akkor csicseriborsó lisztben megforgatjuk őket – a hűtőszekrényben pihentettek egyből mehetnek a forró olajba.
- Mindkét oldalon aranybarnára sütjük őket.
- Langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu