A marcipán nyuszi készítése remek húsvéti foglkozás lehet kisgyerekek számára – az eredmény lehet dísz, ajándék vagy ínyencség az ünnepek alatt..
Hozzávalók
- 50 dkg sárga marcipánmassza
- 10 dkg fehér marcipánmassza
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek lekvár (barack)
Elkészítés
- A sárga marcipánt 6 egyenlő részre osztjuk. Ezeket megfelezzük – az egyik félből formálunk egy fejet és testet (azaz 2 gombócot) majd 2 lapos fület, 2 hosszúkás kezet és 2 kis gombóc lábat.
- A fehér marcipánból formálunk 12 db belső fület, arcot és 6 db farkat (kis gombóc).
- A csokit vízgőz felett egy üvegtálban megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A lekvárt felmelegítjük.
- Ecset segítségével a fejet és lábakat lekvárral a testre ragasztjuk, majd a nyuszikat a csokiba ültetjük úgy, hogy a lábukat bevonja a csokoládé (így nadrágja lesz a nyuszinak).
- Egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük a nyuszikat, majd a fejre hátulról ráragasztjuk a két fület. Ezekre ragasztjuk a belső, fehér fület.
- A karokat a testre ragasztjuk, majd a két orcát a fej alsó részére. Az olvasztott csokoládéval szemeket, orrot és bajuszt rajzulunk a fejre.
- Amikor a csokoládé megdermedt, a farkakat a nyuszik hátuljára ragasztjuk.
- Száradni hagyjuk.
Tippek
- Ideális ajándék lehet locsolkodók számára, de nagyon cuki díszként is az ünnepi asztalon.
- Sárga marcipánt készíthetünk fehér marcipánból – csupán gyúrjuk át néhány csepp sárga ételszínezékkel!
- A nyuszi elkészíthető fondant masszából is.
- Ha szuper minőségű csokoládét alkalmazunk, akkor az édesség tejmentes.
- A marcipán nyuszi készítése nagyszerű kreatív foglalkozás lehet kisgyerekek számára a húsvéti ünnepek alatt! Az eredmény természetesen nem csupán díszként vagy ajándékként nagyszerű, de el is majszolható!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu