Ez a málnás csokoládéhab alacsony cukortartalmú, gluténmentes, tojásmentes és nagyon egyszerűen elkészíthető! Bűntudat nélkül lehet élvezni. Különleges vendégek számára vagy Valentin nap, évfordulók ünnepléskor ki lehet egészíteni Amarettóval vagy málna likőrrel.
Hozzávalók
- 20 dkg málna
- 3 evőkanál finomítatlan nádcukor
- ½ citrom leve
- 1.5 dl zsíros tejszín
- 15 dkg csokoládé (minimum75%-os)
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 1 evőkanál málna likőr (Crème de Framboise), opcionális
Elkészítés
- A málna ⅔-át egy lábasban a cukorral lekvárrá főzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a citromlevet és hűlni hagyjuk.
- A maradék málna felét egy kis tálba tesszük és leöntjük a likőrrel.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliát és félretesszük.
- A tejszínt egy keverőtálban habosra verjük (az édesszájúak adhatnak hozzá porcukrot), majd beleforgatjuk az olvasztott csokoládét.
- Két pohárba teszünk 3db beáztatott málnát, majd két evékanálkanál csokoládés krémmel leöntjük. Erre málna pürét kanalazzuk, majd a kanál végével óvatosan márványossá keverjük. Megismételjük a rétegezést és a márvány mintát, majd a poharakat a hűtőszekrényben pihenetjük.
- Amikor a krém megkötött, néhány szem friss málnával és egy kanál málna pürével díszítve találjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu