Az újévet hagyományosan lencsével és sertéshússal kezdjük. A lencsés kolbász recept így tökéletes újévi ebédre, brunchra, főleg ha kissé másnaposak vagy fáradtak vagyunk, ugyanis tuti egyszerűen összedobható..
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 40 dkg grillkolbász
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai vagy kápia paprika
- 25 dkg lencse
- 1.5 dl alapleves
- 1 dl vörösbor vagy extra csirkeleves
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- A paprikát csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk.
- Az olaj felét egy nehéz aljú lábasban felforrósítjuk. Ebben a kolbászokat barnára sütjük, majd egy tányérra kivesszük őket.
- A maradék olajat a lábasba öntjük, ebben a hagymát és paprikát puhára sütjük, kb 5 perc után hozzáadjuk a fokhagymát.
- Felöntjük a levessel (és a borral), majd visszatesszük a kolbászokat.
- Forráspontig melegítjük, majd alacsony hőfokon 20 percig főzzük. Amikor a lencse puha, a kolbász átsült, akkor jó.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével, de krumplipüré is nagyon jól passzol mellé.
- Ideális téli, őszi brunchként lustálkodó hétvégéken,vagy remek gyors vacsora lehet rohanós hétköznapokon. Újévi gyors ebédként is szuper lehet.
- A receptet kiegészíthetjük a végén aprított zöldpetrezselyemmel.
- Az alapleves lehet zöldség vagy csirke leves.
- A lencse lehet zöld, barna vagy puyi lencse – egyiket sem szükséges előáztatni!
- A lencsés kolbász elkészíthető bármiféle, sütésre alkalmas kolbásszal, sőt akár virslivel is, amit nem is szükséges először átsütni, hanem adjuk csupán a levessel felöntött lencséhez!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu