Ez a lencse, halloumi és spenót saláta egy könnyű, egészséges étel, mely ideális laza ebédként. Pikánsabb lehet, ha adunk egy-két csipet chilipelyhet a hagymához. Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zeller szár
- ½ teáskanál szárított oregánó
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 citrom leve
- 1 konzerv lencse
- 2 marék bébispenót
- 1 blokk halloumi
- Só, bors
Elkészítés
- A hagymát és a zellerszárt vékonyan felszeleteljük, majd a fokhagymát apróra vágjuk.
- A halloumit apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olaj felét, majd a halloumit néhány perc alatt minden oldalon aranybarnára sütjük. Kiszedjük őket egy tányérra.
- Kitöröljük a serpenyőt, felhevítjük a maradék olajat, és alacsony hőfokon megdinszteljük a hagymát és a zellert 5 percig, vagy amíg megpuhul.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és az oregánót, és egy percig keverjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét, mustárt és a citromlevet. Összekeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a spenótot és kevés vizet. Lefedve 3-5 percig pároljuk, amíg a spenót megfonnyad.
- Belekeverjük a halloumit és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu