Ezt a lencse, cékla és paradicsom saláta gyors és egyszerű, egészséges és laktató. Tökéletes bulikra, piknikre – vagy köretként sült húsok, halak mellé. 5 perc alatt összedobható.
Hozzávalók
- 1 bögre főtt vagy konzerv barna lencse, lecsepegtetve
- 2 főtt cékla
- 1 marék friss zöldfűszer (pl menta, bazsalikom vagy petrezselyem)
- 3 szál újhagyma
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, darált (elhagyható)
- Só bors
Elkészítés
- A céklát 1 cm-es kockákra vágjuk.
- Az újhagymát felszeleteljük.
- Felaprítjuk a zöldfűszert.
- A lencsét összekeverjük a céklával, újhagymával és a zöldfűszerekkel.
- A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
- Belekeverjük a balzsamecetet, olajat és a préselt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu