Ez a krumplisaláta cukkinivel egy vega, gluténmentes étel, amely köret is lehet sült/grillezett húsok-halak mellé. Mivel egy friss és zsenge étel, így különösen alkalmas tavaszi és nyári étkezésre. Kiadós vegán főétel kapunk, ha adunk hozzá egy konzerv lecsepegetett fehérbabot!
Hozzávalók
- 450 g burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis cukkini
- ½ citrom leve és reszelt héja
- 50 g lágy sajt (kecske vagy gorgonzola), opcionális
- Só, bors
Elkészítés
- A burgonyát falatnyi darabokra vágjuk, majd egy lábas hideg vízben felforraljuk. Körülbelül 15 percig puhára főzzük.
- Lecsepegtetjük, majd visszatesszük a lábasba.
- Közben a cukkinit lereszeljük és a fokhagymát felszeleteljük.
- Az olajat felforrósítjuk és a fokhagymát egy percig üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és egy-két percig kevergetjük.
- Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját.
- Hozzáadjuk a burgonyát, és folyamatos kevergetés mellett még pár percig főzzük.
- Végül a tetejére morzsoljuk a sajtot (ha használunk), és átkeverjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu