Konyhakész folyami rák a legtöbb szupermarketben kapható – fagyasztva, pácolva vagy konzervben. Ideális alapanyag gyors és egyszerű ételekhez, például salátákhoz és tésztákhoz. Ez a spanyolos, szuper finom kolbászos spagetti folyami rákkal kiegészítve csupán 10 alatt összedobható, így remek vacsora vagy ebéd lehet rohanós vagy lusta napokon. Más típusú tésztát is használhatunk – én gluténmentes spagettivel készítettem.
Hozzávalók
- 10 dkg chorizo vagy hasonló paprikás főzőkolbász
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg konyhakész folyami rákfarok
- 1 csésze fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
- 20 dkg spagetti (glutén-mentes is lehet)
- Szárított chili pehely, ízlés szerint
- Só bors
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük.
- Közben felaprítjuk a kolbászt (ha szükséges, héját előbb lehúzzuk).
- Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat felhevítünk. Hozzáadjuk a kolbászt. Amikor barnulni kezd és kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a rákokat és a zöldborsót. 3-5 percig pároljuk.
- Amikor a borsó megpuhult és a rákok átmelegedtek, a tészta főzővizéből adunk hozzá kb fél bögrényit.
- A tésztát lecsepegtetjük, és összekeverjük a kolbászos rákkal.
- Meghintjük chilipehellyel, sózzuk-borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Chorizo receptek
- Tészta receptek
- Rák receptek
Zest.hu