A kolbászos bab egy nagyon finom, paradicsomszószos étel, amely egytálban gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ideális olyan napokra, amikor nincs időnk a konyhában sürögni-forogni, de a családi asztalra muszáj valami finomat, népszerűt és táplálót varázsolni.
Hozzávalók
- 0.5 L chilis paradicsomszósz
- 1 ek olívaolaj
- 6 sütőkolbász (zöldfűszeres)
- 1 dl vörösbor
- 1 maréknyi petrezselyem zöld aprítva
- 1 nagy szemű fehérbab konzerv (40 dkg)
Elkészítés
- Egy nehéz aljzatú lábasban az olajat felmelegítjük, majd a kolbászokat minden oldalon alaposan átsütjük.
- Hozzáöntjük a bort és harmadára redukáljuk.
- Közben lecsurgatjuk a babkonzervet, átmossuk hideg vízzel.
- A boros kolbászokhoz adjuk a paradicsomszószt, babot és a petrezselyem zöldet. Kb 15 percig rotyogtatjuk.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss péksüteménnyel, brushetta falatokkal vagy főtt krumplival.
- A grillkolbász legyen fűszeres – vagy kissé csípős vagy zöldfűszeres!
- A chilis paradicsomszósz helyettesíthető a pikáns paradicsomszósz recepttel is – vagy konyhakészen vásárolt mártással is (de az utóbbival nem lesz ugyanilyen finom!!!!)
- A kolbászos bab ideális, és kiadós gyors vacsora vagy ebéd lehet őszi, téli napokon. Ráadásul kiadós és aránylag egészséges is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu