A kókusztejben sült csirke barackkal a népszerű thai kókuszos csirke egyszerűsített, fúziós verziója. Öt perc alatt előkészíthető és valójában magától elkészül a sütőben. Éppen ezért ideális rohanós, időszegény napokra..
Hozzávalók
- 50 dkg csirke filé (mell vagy comb)
- 1 konzerv kókusztej (400ml)
- 1 ek világos szójaszósz
- Negyed tk szárított chili pehely
- 1 db zöldcitrom
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 maréknyi koriander levél, aprítva
- Tálaláshoz: párolt jázmin rizs
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkehús szeleteket egy tepsibe vagy agyagedénybe helyezzük.
- A kókusztejet elkeverjük a szójaszósszal és chili pehellyel, majd belereszeljük a zöldcitrom héját és rácsavarjuk a levét.
- A hús körül elrendezzük a barackokat, majd a kókusztejjel leöntjük.
- A sütőben fél órán át sütjük (akkor jó, ha a hús már nem pink).
- Közben 30 dkg jázmin rizst megfőzünk – lásd párolt rizs készítése, majd az aprított koriander felével elkeverjük.
- A maradék koriandert a csirke szaftba keverjük.
- A rizsre szedve tálaljuk, alaposan meglocsolva a kókuszos mártással.
Tippek
- Tálaljuk ázsiai zöldsaláta vagy uborkasaláta kíséretében.
- Az étel enyhén pikáns, nyugodtan megduplázhatjuk a chilit, ha az igazán csípős ételeket kedveljük!
- Jázmin rizs helyett basmati is jó!
- A kókusztejben sült csirke barackkal ideális hétköznapi vacsora lehet, valóban tuti egyszerű, ugyanakkor kellemesen pikáns és friss ízeket varázsol az asztalunkra!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu