Ez a kókuszos-maracujás süti nem csupán szuper egyszerű, de egy igazán finom sütemény is. Ideális különleges alkalmakra, például évfordulókra, anyák napjára, Valentin napra vagy húsvétra. Gluténmentes lisztkeverékkel és tejmentes vajjal készítettem, hogy mindenki élvezhesse, de normál liszt és vaj is alklamazható a recepthez!
Hozzávalók
- 1 csésze liszt (lehet gluténmentes is)
- 2 tk sütőpor
- ⅔ csésze kristálycukor
- ½ csésze kókuszreszelék
- ⅔ csésze kókusztej
- 2 tojás
- 75 g vaj vagy vegán margarin
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb passiógyümölcs (maracuja)
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 evőkanál kukorica-alapú étkezési keményítő
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Egy kb. 20 cm x 25 cm-es sütőformát margarinnal kikenünk, majd sütőpapírral kibéleljük.
- A vajat/margarint felolvasztjuk és hagyjuk kihűlni.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket.
- Egy másik tálban összekeverjük a kókusztejet, tojást és a kihűlt vajat. Belekeverjük a citrom héját és levét. Ezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és sima tésztává keverjük.
- A maracuját kettévágjuk, kikanalazzuk a pépet. Ezt beleforgatjuk a tésztába, amit a sütőformába töltünk.
- Kb 50-55 percig sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt nyárs vagy hústű tisztán jön ki.
- Rácsra kifordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Kockákra vagy hasábokra szeleteljük, és tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu