Ez a kínai szűzpecsenye ananásszal szuper gyors és egyszerű. Ideális a kínai újévi ünnepek alatt családi, baráti összejövetelekre. Párolt rizzsel vagy rizstésztával tálaljuk egy-két zöldséges wok kíséretében.
Hozzávalók
- Kb 500 g sertés szűzpecsenye (filé)
- 2 ek földimogyoró olaj
- 4 gerezd fokhagyma – felaprítva
- 150 g póréhagyma – vékonyra szeletelve
- 1 kis chili, aprítva (opcionális)
- 1 kis konzerv szeletelt vagy 200g friss ananász apróra vágva
- 1 marék friss koriander levél, apróra vágva
- 1 evőkanál sötét szójaszósz
- 1 tk cukor
A páchoz:
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 1 evőkanál száraz sherry
- 1 tk szezámolaj
- 2 tk étkezési keményítő (kukorica-alapú)
Elkészítés
- A húst érmékre vágjuk, majd ezeket félbe vagy falatnyi darabokra vágjuk.
- Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, majd hozzáadjuk a sertéshúst és jól elkeverjük, hogy a pác alaposan bevonja. Minimum 10 percig pácoljuk, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.
- A wokot magas hőfokon felhevítjük. Amikor kissé füstöl, hozzáadjuk az olajat.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és a póréhagymát, kevergetve pirítjuk fél percig, majd hozzáadjuk a sertéshúst, és körülbelül 3 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kevergetve további 3 percig sütjük.
- Korianderrel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu