Ez a kínai stílusú grillezett csirkecomb recept nem csupán nyári grillezésre alkalmas, hanem egész évben is élevezhető. Tökéletes bulikra, kínai újév ünneplésére, piknikre stb. Nagyon egyszerű elkészíteni, bár érdemes néhány órán át pácolni, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
Hozzávalók
- 8-10 csirkecomb (alsó vagy felső)
- 2 evőkanál méz
- 3 cm reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1,5 tk kínai ötfűszerkeverék
- 2 tk szójaszósz
- 3 evőkanál narancslekvár
- 1 tk reszelt narancshéj
- 1 evőkanál szezámolaj
Elkészítés
- A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük.
- Összekeverjük a hozzávalókat, majd egy fogyasztó zacskóba öntjük. Hozzáadjuk a csirkecombokat. Elkötjük a zacskó végét, és alaposan bemasszírozzuk a combokat a zacskón keresztül, ügyelve arra, hogy mindegyiket jól bevonja a pác.
- Pár órán keresztük pihentetjük a hűtőszekrényben (ha lehet, kb 4 óráig).
- Grillsütőn vagy grill serpenyőn, közepes hőfok felett, aranybarnára sütjük.
- Melegen vagy kihűlve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu