A következő omlett receptünk kecskesajttal, szalonnával és zöldborsóval készül – az eredmény egy isteni finom étel, amely lehet egy kiadós ebéd, de akár vacsora is. Ezért is neveztük el kiadós omlettnek! Elkészítése roppant gyors és egyszerű. Íme a recept tippekkel:..
Hozzávalók
- 10 dkg zöldborsó
- 6 szalonna csík (bacon)
- 6 tojás
- 10 dkg kecskesajt (penészes burkolatú)
- 1 marék bazsalikom levél
- Parmesan sajt
- Só, bors
- 5-10 dkg vaj
Elkészítés
- Kapcsoljuk be a grillsütőt. Amíg az melegszik, vágjuk fel a szalonna csíkokat kis kockákra, a kecskesajtot pedig csíkokra (a penészes héjjal együtt!).
- A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd süssük ki a szalonna darabokat ropogóssá. Adjuk hozzá a zöldborsót, és kevergessük tovább 1-2 percig.
- Öntsük rá a felvert tojást, és amikor az omlett félig átsült, tegyük rá a kecskesajt szeleteket. Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Szórjuk meg reszelt parmesan sajttal, majd grill alatt barnítsuk meg 2-3 percig (akkor jó, amikor mikor a kecskesajt szétolvad).
- Tortaszeletekre vágjuk és melegen tálaljuk.
Tippek
-
Fagyaszott zöldborsót is használhatunk – ebben az esetben öntsük le forró vízzel, és hagyjuk benne 2-3 percig, mielőtt az omletthez adnánk.
-
Fogyasszuk zöldsalátával, vagy és crostini szeletekkel.
-
Vegetáriánusok hagyják el a szalonnát – úgy is finom!
-
A kiadós omlett remek gyors vacsora is lehet – a fenti recept bőven elég 2 személynek!
Zest.hu