Ez a kéksajtos spagetti fodros kellel kiegészítve egy különlegesen finom, ugyanakkor egyszerű étel, amely 15 percen belül az asztalon lehet. Gluténmentes spagettit használtam, de bármilyen tészta jó a recepthez. Nagyon laktató, így ideális vegetáriánus ebédre vagy vacsorára, zöldsalátával tálalva.
Hozzávalók
- 200 g spagetti
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék dió
- Pár csipet chili pehely (elhagyható)
- 4 marék aprított fodros kel
- 100g Stilton vagy hasonló kéksajt + 2 kocka a morzsoláshoz
- 2 nagy kanál tejföl
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük, majd lecsepegtetjük, és melegen tartjuk (visszatartunk egy pohárnyi főzővizet).
- Közben a hagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy serpenyőt felhevítünk, és olaj nélkül megpirítjuk a diót, majd egy tányérra átszedjük.
- A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre, felhevítünk benne egy kanál olajat, majd alacsony hőfokon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a káposztát (és a chilipehelyet, ha használunk) és a tészta főzővizének kb a felét.
- Fedő alatt 3-5 percig főzzük, amíg a káposzta megfonnyad.
- Belmorzsoljuk a sajtot, hagyjuk felolvadni, majd belekeverjük tejfölt.
- Beleforgatjuk a spagettit, és körülbelül 30 másodpercig keverjük, hogy átmelegedjen. A tetejére morzsoljuk a diót és még egy kis sajtot.
Kapcsolatos receptek
- Tészta receptek
- Káposztás receptek
- Kéksajtos receptek
Zest.hu