A datolyaszilva az egyik legkevésbé ismert gyümölcs, így sokan nem tudják, hogy csodálatos desszertek alapja lehet! Ez a juharszirupban sült datolyaszilva gránátalmával egy szuper egyszerű és egészséges recept. Gluténementes és veg’n is, ha megfelelő margarint használunk. Tálaljuk egy kanál görög joghurttal, némi juharsziruppal elkeverve, vagy növényi alapú krémmel, fagylalttal, ha azt jobban kedveljük. Különösen ideális desszert Valentin napra, évfordulókra vagy Anyák napjára.
Hozzávalók
- 3 datolyaszilva
- Egy kocka vaj vagy tejmentes margarin
- 2 evőkanál juharszirup
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál gránátalma mag
- 1 evőkanál apróra vágott dió vagy pisztácia (elhagyható)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
- A datolyaszilvákat horizontálisan fél centis körökre szeleteljük (nem kell megpucolni). Ezeket egy tepsibe helyezzük.
- A vajat rámorzsoljuk, megszórjuk fahéjjal, majd meglocsoljuk juharsziruppal.
- Kb. 25 percig sütjük, amíg a datolyaszilva megpuhul.
- Rászórjuk a gránátalma magokat és az apróra vágott diót.
- Görög joghurttal vagy egy gombóc fagylalttal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek