
A waldorf saláta általában majonézes. A következő verzió görög joghurttal készül, így sokkal egészségesebb – fogyasztható karcsúsító és diétázó étrendekben is. A joghurtos waldorf saláta elkészítése csupán öt percet igényel.
Hozzávalók
- 2 db zöldalma
- 1 szál zellerszár
- 1 maréknyi dióbél
- 1 csésze vegyes szőlő
- Fél dl görög joghurt
- 2 ek friss ananászlé
- aprított snidling, só bors, citrom
Elkészítés
- A dióbeleket durván felaprítjuk, száraz serpenyőben kissé megpörköljük. Hűlni hagyjuk.
- A zellerszárat vékonyan felszeleteljük.
- Az almák magházát eltávolítjuk egy almacsumázóval, majd vékony gerezdekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, ebben átforgatjuk (így nem barnulnak be).
- A szőlőszemeket félbevágjuk, majd az almaszeletekkel és a zellerszár szeletekkel elkeverjük. A joghurtot és az ananászlevet a salátába keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a dióval és snidlinggel.
Tippek
- Tálaljuk hideg sültek mellé – pl maradék sült csirke, sült pulyka kísérőjeként, vagy egy őszi családi ebéd keretében.
- Ideális parti étel – sőt piknikre, uzsonnára, ebédre is könnyen becsomagolható.
- Görög joghurt helyett alkalmazhatunk egyéb joghurtot is, pl krémes vagy élőflórás joghurtot.
- A zöldalma ne legyen túl savanyú, ideális a Granny Smith fajta.
- Ananászlé helyett almalevet is alkalmazhatunk.
- A joghurtos waldorf saláta a legtöbb diétás, fogyókúrás és egészségtudatos étrend keretében fogyasztható. Bár nem vegán, hosszú (egy hónapos) méregtelenítő programok keretében is megengedett, ugyanis a joghhurt a szuperételek egyike.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
