Ha egy gyors, könnyű salátára vágyunk, amely jól passzol grillezett / sült húsokhoz és halakhoz, akkor érdemes kipróbálni ezt a joghurtos cukkini és retek saláta a receptjét. Negyed óra alatt kész van – ideális kerti partikra és piknikekre is. Elkészíthető vegán joghurttal is. Különösen passzol görög, török, perzsa ételek mellé.
Hozzávalók
- 1 nagy marék retek (kb. 20dkg)
- 1 kisebb cukkini
- 3 evőkanál görög joghurt ( vagy növényi alapú alternatíva)
- 3 szál újhagyma
- ½ citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- Olívaolaj
- Só, bors
Elkészítés
- Vékonyan felszeleteljük a retket. Zöldséghámozóval a cukkinit vékony, hosszú csíkokra vágjuk. Ezeket egy zöldségszűrőbe szórjuk, majd rácsavarjuk a citrom levét, megsózzuk, és alaposan összekeverjük. Egy tál felett legalább 10 percig pihentetjük, ha időnk engedi akár 30 percig is lehet. Lecsepegtetjük, kissé kinyomkodva a vizet, és egy keverőtálba tesszük a zöldségeket.
- Az újhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a salátához.
- A joghurtot a kaporral és a fokhagymával elkeverjük. Ezzel leöntjük a salátát, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
- Kóstoljuk meg – ha szükséges, adjunk hozzá még citromlevet.
- Olívaolajjal lecsepegtetve tálaljuk (opcionális).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu