Nyári grill-partikra, lusta hétvégekre és vendégváró alkalmakra ideális alapanyag a hátszín. A kiváló minőségű, érlelt hátszínt nem kell pácolni, hanem egyből mehet a serpenyőbe vagy grillsütőre. Ez a hátszín saláta babbal, cikóriával és kéksajttal egy fantasztikusan finom és tuti egyszerű recept – 10 per alatt összedobható!
Hozzávalók
- 1 nagy, vastag szelet hátszín steak (lehetőleg érlelt)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 szál rozmaring, csak a levelei
- 1 konzerv fehérbab (cannelloni)
- 50 g Roquefort vagy hasonló kéksajt
- 1 fej cikória
Öntethez:
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1,5 tk olívaolaj
- 1 kis gerezd fokhagyma, préselve
- 1 csipet só
Elkészítés
- Egy grillserpenyőt vagy grillsütőt előmelegítünk.
- A hátszínt az olaj felével bedörzsöljük, majd rászórjuk a rozmaringleveleket.
- Amikor a serpenyő felforrósodott, a húst mindkét oldalon, ízlés a hús vastagságától függően szerint, kb 3-5 percig sütjük, folyamatosan forgatva. Lásd steak sütése>>
- Egy tányérra áttesszük, letakarjuk és hagyjuk pihenni.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, lecsepegtetjük a babot, és átmelegítjük a felhevített olajban.
- Az öntetet kikeverjük és a cikóriát leveleire bontjuk.
- A cikórialeveleket egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a babot, majd összeforgatjuk az öntettel.
- A hátszínt 2 cm vastag csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk a salátához, a kifolyt húslével együtt. Rámorzsoljuk a sajtot és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu