Íme egy újabb, szuper egyszerű, kreatív recept, ami gyerekek által is könnyen elvégezhető. A Halloween szellem perecek készítéséhez csupán egy tábla fehér csokira, egy zacskó mini sós perecre és ehető szemekre van szükség. A perec lehet glutén-mentes is, a csoki tejmentes – ehető szemeket delikben lehet kapni, de mazsola, aszalt áfonya és egyéb cukorkák is jók. Vagy lehet deco tollat is használni.
A szellem perecek készítése:
- A csokoládét forró víz felett egy üvegtálban megolvasztjuk. (Vigyázzunk arra, hogy a tál ne érintse a vizet!)
- Amikor a csoki megolvadt, megkeverjük. Ha túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis tejszínt.
- Kicsit hűlni hagyjuk a csokit, majd a pereceket belemártjuk és alaposan befedjük őket.
- Egy fogpiszkálóval vagy pálcikával óvatosan kivesszük a pereceket a csokiból, a felesleget lecsepegtetjük és egy sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket.
- Két szemet nyomunk mindegyikre.
- Érdemes a tálcát a hűtőbe tenni, mert így a csoki gyorsabban dermed meg.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu