Ez a Halloween mini töklámpás almás pite rendkívül egyszerűen elkészíthető, különösen, ha konyhakész tésztát alkalmazunk. A recepthez egy nagy sütőtök keksz-szaggató szet is szükséges – ( bár a formák éles késsel is könnyen kivághatók, ha a tészta nem túl puha).
Hozzávalók
- 1 csomag készre nyújtott omlós tészta
- 3 db alma
- 1 tk fahéj
- ½ teáskanál gyömbérpor
- ½ citrom leve
- 3 evőkanál muscovado cukor
Elkészítés
- Először elkészítjük az almás tölteléket. Az almát meghámozzuk és kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
- Az almát, fahéjat, gyömbért, cukrot és a citromlevet egy kis lábasban, alacsony hőfokon addig főzzük, amíg az alma puha és ragacsos lesz (de nem pépes!). Hűlni hagyjuk.
- A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
- A tésztát kitekerjük, majd sütőtökös keksz-szaggatóval páros számú formákat nyomunk ki– kb. 8 -at. A felét egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
- Kinyomjuk vagy kivágjuk késsel a szemeket és a szájat a többi sütőtök alakon – ezek lesznek az arcok.
- A sütőtök alakú alapokra kanalazzuk az almás tölteléket, majd óvatosan rájuk tesszük az felső, arc formákat. Mini villával összenyomjuk a peremüket.
- Körülbelül 15 percig világosbarnára sütjük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu