Ezeket a Halloween csokis csontokat nagyon egyszerű elkészíteni, gyerekek által is! Csupán ropi, pillecukor és fehér csokoládé szükséges hozzájuk. Ideális rágcsálnivalók egy Halloween-partira.
Hozzávalók:
- 1 csomag fehér mini pillecukor
- 1csomog ropi (én vaníliás verziót használok)
- 1 tábla fehér csokoládé (200 g)
Elkészítés:
- Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- Kettétörjük a ropikat, majd mindkét végükre pillecukrot szúrunk, mint egy nyársra.
- A csokoládét kis darabokra törjük, ezeket egy vastag üvegtálba tesszük, amit egy kis lábas víz tetejére helyezünk – a tál alja ne érjen a vízhez. Lassan felforraljuk a vizet, megvárjuk, hogy a csokoládé megolvadjon a forrásban lévő víz felett. Kicsit megkeverjük.
- Amikor a csokoládé felolvadt, bele mártogatjuk a pillecukros csontokat. Legyünk óvatosak – a pillecukor könnyen leeshet a ropiról.
- A befedett „csontokat’ sütőpapírra helyezzük. Maradék csokoládéval lefedjük a csontokat ott, ahol megérintettük a ropit, vagy a csokis réteg túl vékony.
- A tepsit hűtőszekrénybe helyezzük, hogy a csoki megdermedjed.
- A csontokat egy tálba tesszük, tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu