Ha egy vegetáriánus hamburgert szeretnénk készíteni, ez a halloumi és padlizsán hamburger egy remek recept, érdemes kipróbálni. Ideális nyári bulikra és összejövetelekre, és grillezésre. Én gluténmentes zsemlében tálaltam, de termesztésen bármilyen más zsemle vagy briós is jó hozzá, az alacsony szénhidráttartalmú diétát követők ezt el is hagyhatják.
Hozzávalók
- ½ fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöld chili
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 tk oregánó
- ½ teáskanál őrölt római kömény (elhagyható)
- ½ halloumi blokk (100g)
- 1 kis padlizsán
- 1 marék koktélparadicsom
- 2 marék bébi spenót
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 zsemle
Elkészítés
- A hagymát, chilit és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a padlizsánt felkockázzuk. A zsemléket félbevágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és óvatosan megdinszteljük a hagymát, chilit és a fokhagymát. Hozzáadjuk a padlizsánt, római köményt és az oregánót, összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Fedővel lefedjük, és addig pároljuk, amíg a padlizsán és a paradicsom megpuhul.
- Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a spenótot.
- Feljebb vesszük a hőfokot, és pár percig kevergetjük, amíg a mártás ragacsos lesz és a spenót megfonnyad.
- Egy tálba átszedjük, lefedve melegen tartjuk.
- A halloumit 4 szeletre vágjuk. A serpenyőt kitöröljük, adunk hozzá kevés olajat, és a sajtot mindkét oldalon egy-két percig megpirítjuk.
- Közben ketté vágjuk a zsemléket majd a pirítósban vagy grillsütőn kissé megpirítjuk őket.
- A padlizsán keveréket a zsemle alsó felére kanalazzuk, a tetejére teszünk két halloumi szeletet, majd lefedjük a zsemle másik felével.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu