Ez a grillsajtos zöldség nyárs egy fantasztikus zöldfűszeres mártással készül, amely tökéletes nyári grill partikra, vacsorákra, bár grill serpenyőben is elkészíthető egész évben. Hidegen is tálalhatjuk, pl egy zöldsalátával kiegészítve – így piknikre, kirándulásra, munkahelyi ebédre is becsomagolható.
Hozzávalók
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csomag halloumi vagy hasonló grillsajt
- 1 kisebb cukkini vagy 2 bébi cikkini
- kb 12 koktélparadicsom
- 1 marék zöldpetrezselyem (lapos levelű)
- 1 marék bazsalikom levél
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 salotta hagyma
- 1 evőkanál kapribogyó (sózott)
Elkészítés
- Beáztatunk 6 darab fapálcikát. Ha fémnyársakat használunka grillezéshez, azokat nem szükséges.
- A paprikát és grillsajtot két és fél centis kockákra vágjuk. A cukkinit 1 cm vastag karikákra szeleteljük.
- Ezeket a paradicsomokkal együtt egy nagy keverőtálba tesszük.
- A zöldfűszereket, fokhagymát, citromlevet, hagymát, olajat és a kapribogyót egy robotgépben darabos mártássá pürézzük.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint módosítjuk a fűszerezést. A felét a zöldségekhez és a sajthoz adjuk, majd alaposan összekeverünk mindent.
- A zöldségeket és a sajtdarabokat, egymást felváltva, a nyársakra felhúzzuk – nyársanként körülbelül kettőt mindenből.
- A nyársakat egy közepesen forró grillsütőre tesszük, vagy egy felhevített grillserpenyőre. Körülbelül 15 percig sütjük, rendszeresen forgatva.
- A maradék mártással leöntve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu