A halloumi sajt remek gyorsétel sütve, rántva, grillezve. A következő verzió nagyon egyszerűen elkészíthető. A halloumi vagy egyéb grillsajt kapribogyós öntettel tálalva varázsol mediterrán ízeket az asztalunkra..
Hozzávalók
- 1 csomag grillsajt (pl halloumi)
- 2 ek liszt (vagy csicseriborsó liszt)
- 2 ek olaj
Öntethez
- 1 zöldcitrom leve és reszelt héja
- 1 ek fehérborecet
- 1 ek lecsepegtetett kapribogyó
- 1 tk magos mustár
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 ek aprított korriander levél
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
- Az öntetet kikeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A sajtot kicsomagoljuk, papírtörölközővel felitatjuk. 1 centis szeletekre felvágjuk.
- A lisztet 1 csipetnyi sóval elkeverjük, ebben megforgatjuk a sajt szeleteket.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd mindkét oldalon világosbarnára sütjük a sajt szeleteket – ez kb 1-1 perc.
- Melegen tálaljuk, a kapribogyós öntettel lelocsolva. Néhány darab koriander levéllel díszítjük.
Tippek
- Ideális előétel egy görög vagy mediterrán menüben, különösen egy meze részeseként.
- Vagy remek brunch lehet lusta hétvégeken, pitta kenyérbe töltve, vagy grillezett pittával tálalva.
- Fontos, hogy az olaj forró legyen, különben a sajt szétfolyik!
- Ideális a halloumi sajt, de egyéb, hasonló jellegű grillsajt is alkalmazható.
- Glutén-mentes verzió: liszt helyett csicseriborsólisztben forgassuk meg a sajt szeleteket! Ez egészségesbb is, és passzol low-carb étrendbe.
- A grillsajt kapribogyós öntettel egy tuti variáció, érdemes kipróbálni.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu