A spárga gyorsan és egyszerűen grillezhető, így ideális köret lehet grillezett húsok, halak mellé. A következő grillezett spárga recept szójás vajjal készül, amely különlegessé varázsolja..
Hozzávalók
- 3 dkg puha vaj vagy margarin
- 25 dkg spárga (zöld)
- 1 citrom, félbevágva
- 1 ek szójaszósz
- Fél vörös chili
Elkészítés
- A grillsütőt előmelegítjük.
- A spárgákat a természetes törésponton kettétörjük, a fás végeket eldobjuk.
- Parázson, vagy közepesen felmelegedett lávaköveken 5-6 percig átsütjük a citrom feleket és spárgákat. A spárgákat többszörösen forgassuk meg!
- A vajat elkeverjük a szójaszósszal. A chilit karikákra szeleteljük.
- A kész spárgákat egy tálaló edénybe pakoljuk, a szójás vajat belekeverjük, majd rácsavarjuk a grillezett citrom levét. Chili karikákkal tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként grillezett húsok, halak mellé.
- Természetesen érdemes a főétellel együtt grillezni – de vigyázzunk arra, hogy ne ne legyen kormos. Amikor fekete csíkok láthatók a zöldségen, vegyük le a sütőről. Az is fontos, hogy maradjon al dente, azaz harapós!
- Elkészíthető grill-serpenyőben is – de sütés előtt a serpenyőt kissé olajozzuk meg.
- A grillezett spárga szójás vajjal remekül feldobhat egy hétvégi grill-partyt, családi ebédet stb. A chili elhagyható, így gyerekek is fogyaszthatják.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu