
Ez a grillezett spárga szardella és kéksajt mártással egy érdekes és finom változat, amely ideális vendégváró alkalmakra vagy nyári kerti partikra. Tálalhatjuk előételként is pezsgő mellé, vagy előételként egy ünnepi menüben.
Hozzávalók
- 1 csokor zöldspárga
- 1 evőkanál olívaolaj
A mártáshoz:
- 2 evőkanál görög joghurt vagy tejföl
- ½ csésze morzsolt Stilton vagy hasonló kéksajt
- 3 pácolt szardella filé
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- Frissen őrölt bors
Elkészítés
- Először elkészítjük a mártást: A szardellát felaprítjuk. A joghurtot a Stiltonnal és a szardellával összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd belekeverjük a kaprot és pihentetjük.
- A spárgák fás végeit levágjuk, majd mindegyiket bedörzsöljük vagy bekenjük olajjal.
- Egy serpenyőt felhevítünk, és a spárgákat körülbelül 5 percig csíkosra grillezzük.
- A spárgákat egy tányérra kiszedjük, és azonnal leöntjük a mártással.
- Hagyjuk, hogy a sajt ráolvadjon a spárgára, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
