Ez a grillezett spárga mustáros-kapros mártással leöntve egy skandináv étel, amely tökéletes családi, baráti összejövetelekre. Tálalhatjuk aperitif mellé parti falatként, vagy előételként egy ünnepi (pl húsvéti) menüben vagy egy különleges villásreggelire (pl anyák napján, Valentin-napon, évfordulókon stb.) főtt/buggyantott tojással és esetleg füstölt lazaccal kiegészítve. A vegán verzióhoz alkalmazzunk nádcukrot!
Hozzávalók
- 1 csokor zöldpárga
- 1 evőkanál olívaolaj
A mártáshoz:
- 2 evőkanál magyar mustár
- 1 evőkanál almaecet
- 1 tk dijoni mustár
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 tk méz
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- Frissen őrölt bors
Elkészítés
- Először elkészítjük a mártást: a mustárt, ecetet és a mézet összekeverjük, majd fokozatosan és lassan hozzáadagoljuk az olajat, miközben folytonosan keverjük, Egy majonézszerű állagot kell kapunk. Belekeverjük az aprított kaprot és félretesszük.
- A spárga fás végeit levágjuk, és eldobjuk. A spárga szálakat bedörzsöljük vagy bekenjük az olajjal.
- Egy grillserpenyőt felhevítünk és a spárgákat körülbelül 5 percig kissé csíkosra pirítjuk. Ne legyenek túl puhák, maradjanak kissé harapósak!
- A spárgákat egy tányéron elrendezzük és leöntjük a mártással.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu