Amikor grillezünk, akkor érdemes kihasználni a parazsat zöldségek sütéséhez (például paprika, hagyma, padlizsán, fokhagyma, cikkini) – amiket sok finomság készítéshez (mártások, szószók, saláták stb) alkalmazhatunk. Példa erre ez a grillezett paprikás és hagymás tojáslepény fetával, amely maradék, pontosabb előre sütött, zöldségekkel készült, így csupán 10 percet vett igénybe. Tálaljuk főételként egy ropogós salátával, vagy vágjuk fel kockákra, és fogyasszuk italozás kisérőjeként!
Hozzávalók
- 1 grillezett piros kaliforniai paprika
- 1 grillezett sárga kaliforniai paprika
- 1 grillezett lilahagyma
- 5 db tojás
- 1 evőkanál aprított kapor
- 5 dkg feta
- Só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A grillezett paprika és hagyma héját eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- A tojásokat enyhén felverjük. Hozzáadjuk a kaprot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Az olívaolajat felhevítjük egy tapadásmentes, sütőálló serpenyőben.
- Amikor forró, hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket. Körülbelül egy percig sütjük, hogy átmelegedjen, majd ráöntjük a tojáskeveréket, és hagyjuk egyenletesen eloszlani a paprika és hagyma szeletek körül. A fetát a tetejére morzsáljuk.
- Fedő alatt kb. 6 percig pároljuk
- Közben bekapcsoljuk a grillt a sütőben.
- Amikor a lepény teteje már majdnem szilárd, a serpenyőt a sütőbe tesszük, és a grill alatt 1-2 percig megbarnítjuk a lepény felületét.
- A tojáslepényt egy tányérra csúsztatjuk és hűlni hagyjuk.
- Melegen táláljuk szeletekre vágva, vagy teljesen hűlni hagyjuk, és kockázzuk, amiket falatként tálalunk.
Kapcsolatos receptek