Ez a grillezett cukkini kecskesajttal ideális egy laza hétvégi ebédre, de tálalhatjuk előételként egy vendégváró vagy ünnepi menüben.
Hozzávalók
- 1 közepes cukkini
- 1 lilahagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 kis henger kecskesajt, kéreggel együtt
- 1 maroknyi rukkola levél
- Tálaláshoz: bazsalikom szirup vagy méz
Elkészítés
- Zöldséghámozóval a cukkinit vékony csíkokra vágjuk. Ezeket egy keverőtálba helyezzük.
- Vékonyan felszeleteljük a hagymát, hozzáadjuk a cukkinihez.
- Lelocsoljuk az olajjal és az ecettel, hozzáadjuk a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átforgatjuk.
- Egy grillserpenyőt felhevítünk, és közepes láng felett csíkosra sütjük a cukkini- és hagymaszeleteket.
- Egy tálba szedjük a kész zöldségeket, amit letakarva melegen tartunk, majd kisütjük a maradékot.
- A maradék páccal megkenjük a kecskesajtkérgét, majd mindkét oldalon néhány percig grillezzük, amíg olvadni nem kezd.
- Közben a cukkinit és a hagymát a rukkola levelekkel elkeverjük és két tányéron elrendezzük. A grillezett kecskesajtot a saláta közepére helyezzük, és balzsam sziruppal (vagy mézzel) lecsurgatjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu