
Ez a vegán grillezett cukkini, avokádó és csicseriborsó saláta nagyon könnyen elkészíthető. Tálalhatjuk pirítóssal vagy köretként grillezett húsok mellé. Kiegészíthető grillsajttal vagy füstölt hallal, így egy kiadós salátát kapunk, ami főétel is lehet.
Hozzávalók
- 1 kisebb cukkini
- 1 piros kaliforniai paprika
- Olívaolaj
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4-6 szál újhagyma
- ½ avokádó
Az öntethez:
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- ½ tk füstölt paprika
- 1 tk feketekömény mag
- Só & bors
Elkészítés
- A cukkinit hosszában kettévágjuk, majd mindkét felet 1 cm-es szeletekre szeleteljük. Ezeket olívaolajjal megkenjük és sózzuk, borsozzuk.
- A pirospaprikát szeletekre vágjuk, és kevés olajjal megkenjük.
- Egy grillserpenyőt felhevítünk, majd a cukkinit és a paprikát enyhén csíkosra sütjük.
- Közben a csicseriborsót lecsepegtetjük, majd egy tálba szórjuk.
- A fokhagymát, olajat, citromlevet, paprikát és a köménymagot összekeverjük. Ezt csicseriborsóra öntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Az avokádó húsát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát vékonyra szeleteljük. Ezeket a csicseriborsóhoz adjuk.
- Óvatosan összekeverjük a salátát.
- A grillezett zöldségeket a salátába forgatjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
