Ez a tojás- és gluténmentes gránátalmás tejszínhab rendkívül egyszerűen elkészíthető – ideális nyári kerti partikra vagy különleges évfordulókra egész évben. A vegán változathoz használhatunk kókuszkrémet vagy vegán tejszínt (de ezeket nehezebb habosra verni, így krémes állagú lesz a végeredmény, nem pedig habos).
Hozzávalók
- 2 db gránátalma
- ½ citrom, reszelt héja és leve
- 5 dkg nádcukor
- 2.5 dl sűrű tejszín
Elkészítés
- Félbevágjuk a gránátalmákat, majd kikaparjuk a magokat egy tálba. 2 evőkanál magot félreteszünk.
- A többi magot és a kifolyt levet egy aprítógépbe tesszük és pürézzük. Egy szűrön átpréseljük.
- A leszűrt gránátalma pépet a tejszínnel és a cukorral együtt egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét.
- Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 5 percig sűrű krémmé főzzük.
- Hűlni hagyjuk, majd elektromos habverővel habosra verjük.
- Két pohárba kanalazzuk a habot, és néhány órán át hűtjük. Vagy betehetjük a fagyasztóba körülbelül egy órára.
- Közvetlenül tálalás előtt a félretett gránátalma magokkal megszórjuk.
Kapcsolatos receptek
- Gránátalma receptek
- Gyümölcshabok
- Karácsonyi édességek
- Valentin napi édességek
- Gluténmentes édességek
- Desszertek
Zest.hu