Ez a görög tésztasaláta tíz perc alatt elkészíthető. Továbbá melegen vagy lehűlve is fogyasztható, így nem csupán egy gyors ebédre-vacsorára ideális, hanem be lehet csomagolni piknikre, kirándulásra vagy munkahelyi ebédre is. Feta helyett puha kecskesajtot is használhatunk – és hozzá lehet adni apróra vágott uborkát, hogy teljes “görög saláta” stílusú legyen!
Hozzávalók
- 10 dkg feta sajt
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- 20 dkg száraz tészta (lehet glutén-mentes is)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma
- 20 dkg koktél paradicsom
- 2 maroknyi fekete olajbogyó, magozott
- 1 citrom
- Olívaolaj
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
- Közben elkeverjük a feta sajtot a kaporral és a préselt fokhagymával. Kiegészítjük citromlével és egy-két csepp olívaolajjal.
- Nagyon vékonyan felszeleteljük a hagymát, félbe vágjuk a paradicsomokat.
- A lecsepegtetett tésztát elkeverjük a kapros fetával, majd óvatosan beleforgatjuk a hagymát, paradicsomot és olajbogyót.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és adunk még hozzá citromlevet vagy olajat, ha szükséges.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu